Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het personeelstekort op de arbeidsmarkt en het contract tussen WEB en Eagle LNG is ter sprake gekomen tijdens een gesprek tussen de Kamer van Koophandel en de minister van Economische Zaken.
Minister Geoffrey Wever (Raiz) sprak met de voorzitter van de Kamer, Diederik Kemmerling, en met de directeur van de Kamer, Martijn Balkenstein. Elke zes weken komen ze samen om te discussiëren over strategieën en thema’s die voor het bedrijfsleven van belang zijn.

F13 KvKTijdens de recente ontmoeting bespraken ze het resultaat van de Handelsmissie naar Suriname en werd vooruitgeblikt naar een mogelijke handelsmissie naar Panama. De personeelsproblemen op de arbeidsmarkt werden besproken en het tegen betaling gebruik kunnen maken van het digitale portaal van de KvK. Het contract van WEB met Eagle LNG is genoemd. De plannen om San Nicolas en Oranjestad aantrekkelijker te maken, zijn besproken. Ook het thema van de estudio naar de macro-economische structuur en de hulp van de Verenigde Naties kwam aan de orde.

,,We hebben de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen. De Kamer van Koophandel is voor mij een zeer waardevolle gesprekspartner. Hun bijdrage, hun adviezen en zorgen worden altijd door mij in overweging genomen. De economie kan alleen goed blijven draaien als er een goede samenwerking is met de privé-sector. De dialoog met hen is dus zeer belangrijk”, stelt Wever.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.