Al het nieuws

 

Van onze correspondent
Oranjestad - Luchtvaartmaatschappij Latam Airlines gaat vanaf oktober vijf keer per week vliegen tussen Lima (Peru) en Aruba. Aruba Airport Authority (AAA) maakt dit bekend.

F15 ARU Latam
De vraag naar reizen van en naar Latijns-Amerika neemt toe en Latam reageert hierop. De luchtvaartmaatschappij vloog sinds december 2023 drie keer per week, op donderdag, zaterdag en zondag. Vanaf juli is dat aantal vluchten al verhoogd naar vier, met een extra vlucht op maandag. De vraag naar tickets voor Aruba neemt echter zo sterk toe, dat Latam Airlines heeft besloten om vanaf oktober ook op dinsdag te vliegen. Daarmee komt het aantal vluchten uit op vijf keer per week.
De extra frequenties die gepland zijn voor juli 2024 en oktober 2024 leveren per maand 1.400 extra stoelen op. Dat komt neer op een totaal van 3.480 maandelijkse stoelen voor Aruba.

AAA ziet de stoelcapaciteit toenemen met 43 procent en de bezettingsgraad stijgt met 2,3 punten tot nu toe in mei 2024. ,,Latam Airlines heeft een groot vertrouwen in Aruba Airport als strategische luchtvaartpartner”, aldus Jo-Anne Meaux-Arends, Aviation Business Development Executive bij Aruba Airport. ,,We zijn heel blij met deze uitbreiding. Het sluit aan bij ons doel om op de Latijns-Amerikaanse markt te groeien en reizigers nieuwe mogelijkheden te bieden.”

Op de route Lima-Aruba zal Latam vijf keer per week vliegen met een A320-vliegtuig met 174 stoelen. Naast de directe Lima-dienst kunnen reizigers overstappen op bestemmingen in Argentinië, Brazilië, Chili, Paraguay en Uruguay.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.