Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een groep van negen Arubaanse studenten is geselecteerd voor de Koninkrijk Mobiliteit Beurs. Het is een uitwisselingsprogramma van zes maanden waar de studenten aan gaan deelnemen. Ze vertrekken binnenkort naar Nederland en starten op 1 september.

F17ARUOP Koninkrijk Mobiliteit BeursDirectie Onderwijs heeft dit bekendgemaakt. Het gaat om acht studenten van EPI en een student van de Universiteit Aruba (UA). Zij gaan op kosten van Nederland een half jaar wonen in Nederland en meedraaien in het studentenleven. Het doel van de beurs is dat de deelnemers een betere keuze kunnen maken of ze wel of niet in Nederland willen gaan studeren.

De toenmalige Nederlandse minister van Onderwijs, Robbert Dijkgraaf, was vorig jaar januari op Aruba. Hij kondigde toen aan dat Nederland 500.000 euro per jaar beschikbaar stelt voor de zogeheten Koninkrijk Mobiliteit Beurs. De bewindsman hoopt met de beurs te bereiken dat studenten, voordat ze aan een hogere studie gaan beginnen, een betere keuze kunnen maken. Het aantal drop-outs is nog steeds te hoog, omdat de overgang vanuit het Caribisch gebied naar Nederland voor veel studenten te groot blijkt te zijn.

De Koninkrijk Mobiliteit Beurs is toegankelijk voor alle studenten in het Koninkrijk en bedoeld als een kortlopende beurs. De eerste groep van negen studenten komt dus uit Aruba. In 2025 is er opnieuw een Koninkrijk Mobiliteit Beurs en dan zijn er 120 plaatsen beschikbaar, voor studenten uit Curaçao, Sint Maarten en Aruba.

De Arubaanse overheid hoopt meer studenten te motiveren om zich aan te melden voor de Koninkrijk Mobiliteit Beurs, zodat ze in 2025 kunnen gaan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.