Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Wastewater Sustainable Solution (AWSS) gaat beginnen met het installeren van het ‘Aeriation System’ en het ‘Granular Sludge System’ bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Bubali. Vier weken na de installatie moet de stankoverlast met 80 procent zijn verminderd.

F17 BubaliDrie maanden daarna zal de stank buiten compleet verdwenen zijn. Die toezegging deed AWSS tijdens een presentatie die ze afgelopen donderdag gaf. Ook zal er een controlesysteem komen , dat een prognose kan maken van eventuele problemen die zich kunnen gaan voordoen. Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) was bij de presentatie aanwezig.

AWSS is op 1 juli officieel gestart, nadat het parlement goedkeuring gaf aan het privatiseren van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI). De plant in Bubali staat er al 52 jaar. Het eiland heeft zich in al die jaren flink ontwikkeld, maar ‘Bubali’ groeide niet mee en dat levert nu problemen op. ,,De start van AWSS moet een einde maken aan alle overlast en problemen”, zegt de premier. Ministers Ursell Arends (Raiz) en Glenbert Croes (MEP) hebben hard gewerkt om de privatisering mogelijk te maken. Ook medewerkers van Dienst Openbare Werken (DOW) en Utilities Aruba helpen mee.

Tijdens de presentatie bedankte Wever-Croes iedereen die hun bijdrage heeft geleverd. ,,De bevolking heeft lang geduld moeten hebben en de overlast voor de mensen die in de buurt wonen is groot. Maar dat moet binnenkort verleden tijd zijn.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.