Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Suriname wil graag een lijst van Aruba ontvangen waarop goederen en diensten staan die de private sector van Aruba vanuit Suriname zou willen importeren. Dat verzoek deed minister Rishma Kuldipsingh van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) tijdens een gesprek met de Arubaanse minister van Economische Zaken, Geoffrey Wever (Raiz).

F19 Su exportHet Surinaamse ministerie stuurde hierover een persbericht. Beide ministers ontmoetten elkaar op 25 juni tijdens een handelsbezoek dat Aruba aan Suriname brengt. ,,De handel tussen Aruba en Suriname is relatief beperkt, maar heeft groeipotentieel”, zegt Kuldipsingh.

Tijdens de handelsmissie is uitgebreid gesproken over de samenwerkingsmogelijkheden tussen Suriname en Aruba. Ondernemerschap, technologische innovatie en duurzame ontwikkeling staan daarbij centraal.
Minister Kuldipsingh zegt dat Aruba landbouwproducten en mineralen importeert, terwijl Suriname kan profiteren van de toeristische sector van Aruba. De gevraagde lijst kan Suriname helpen om de exportcapaciteit te vergroten. Het ministerie van EZ kan faciliteren bij de vrachtcapaciteit in het lucht- en zeetransport.

De Arubaanse minister wil de handel tussen beide landen stimuleren. Om dit te doen, moeten logistieke uitdagingen worden opgelost. Minister Wever staat ervoor open om met Suriname de samenwerking te versterken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.