Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Directeur Joost Meijs verlaat Aruba Airport Authority (AAA) per 1 juli, zonder dat een nieuwe ceo bekend is.

aruopvolger,,Helaas kan de volgende ceo nog niet bekend worden gemaakt. Het benoemingsproces is in goede handen van Royal Schiphol Group, de raad van commissarissen en de aandeelhouder. Zij hebben er alle vertrouwen in dat ze binnenkort de juiste kandidaat voor de functie van ceo zullen kunnen voordragen.”
Dat zei Meijs in zijn afscheidstoespraak vrijdag tijdens de feestelijke opening van de nieuwe Amerikaanse vertrekhal. AAA heeft tijdens twee evenementen afscheid genomen van de directeur. De eerste avond was voor al het personeel van AAA, de tweede avond was voor alle stakeholders van de luchthaven. Bij deze tweede avond waren de gouverneur van Aruba, premier Evelyn Wever-Croes, minister Dangui Oduber van Toerisme, parlementsleden, luchthavenautoriteiten en alle partners en belanghebbenden in de luchtvaartindustrie aanwezig. AAA gaf een presentatie over het project Gateway 2030.
,,Het is tijd voor de beloofde persoonlijke noot. Ik herinner me nog goed de welkomsttoespraken vijf jaar geleden van premier Wever-Croes, minister Oduber en de toenmalige voorzitter van het College, Marion Kan. Ze stonden op dezelfde lijn in het uitoefenen van druk op het AAA-team en op mij als nieuwe leider. Ze waren heel expliciet in hun verwachtingen: het uitvoeren van Gateway 2030 op een georganiseerde, gecontroleerde en goed beheerde manier”, aldus Meijs.
Om die reden, stelt AAA, was het zeer gepast dat het afscheid van de directeur op dezelfde avond plaatsvond als de oplevering van fase 1A van de US Departure terminal. Dat was aan het begin van zijn ambtstermijn zijn belangrijkste taak: het succesvol implementeren van de geplande grootschalige investeringen in de luchthaventerminal en andere kritische infrastructuur onder de naam Gateway 2030. De eerste fase, een nieuw bagageafhandelingssysteem en US Departure check-in hal, zijn inmiddels volgens planning opgeleverd. Met deze fase is een investering gemoeid van ruim 140 miljoen dollar en de werkzaamheden zijn uitgevoerd door een groep Arubaanse bouwbedrijven. De bouw van de tweede fase van Gateway 2030, ruimte voor extra vliegtuigopstelplaatsen, zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 starten.
,,Met de oplevering van de eerste fase van Gateway is ook duidelijk gemaakt dat het team weet wat ze doen met de uitvoering van ons kapitaalprogramma Gateway 2030. Aruba Airport beschikt over een fantastisch team, en dat is te danken aan het goede werk en de enorme inzet van alle collega’s en mijn teamleden. De luchthaven is succesvol geworden in het implementeren van haar bedrijfsstrategie”, vervolgde Meijs.
Hij sloot zijn toespraak af met een dankwoord aan de regering van Aruba, de raad van commissarissen, de aandeelhouder, Royal Schiphol Group en al zijn collega's voor hun vertrouwen, inbreng, kritische opmerkingen en vooral professionele vriendschap en voor het simpelweg zijn collega zijn. ,,Ik heb er vertrouwen in dat jullie er allemaal voor zullen zorgen dat de luchthaven op koers blijft. Aruba en de luchthaven zijn juweeltjes in het Caribisch gebied, en ze verdienen het om te blijven schitteren. Ik zal ze zeker missen.”
Meijs is sinds augustus 2019 ceo van de luchthaven geweest en zijn benoemingstermijn van vijf jaar eindigt. Tijdens zijn ambtsperiode zijn er, samen met de andere leden van het AAA-management en alle medewerkers van de luchthaven, talloze verbeteringen aan de luchthaven aangebracht. AUA Airport investeert consequent in vier strategische pijlers: de ontwikkeling van de medewerkers, de kwaliteit van dienstverlening en luchthaveninfrastructuur, innovaties en nieuwe kansen, duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.