Al het nieuws

Van onze redactie
Oranjestad - In het eerste kwartaal van 2024 is op Aruba de zogenoemde Business Perception Index (BPI), bestaande uit de huidige en verwachte economische omstandigheden op korte termijn, licht gedaald van 106,9 in het vorige kwartaal naar 106,7.

ARUcbaDeze uitkomst is het gevolg van een daling in de index van huidige economische omstandigheden, die wordt gecompenseerd door een stijging in de index van verwachte economische omstandigheden op korte termijn.
De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft zijn Business Perception Survey (BPS) voor het eerste kwartaal van 2024 afgerond. De BPS beoordeelt de economische sentimenten van lokale bedrijven.
De index van huidige economische omstandigheden daalde met 1,6 indexpunten naar 105,2; vergeleken met 106,8 in het vierde kwartaal van 2023. De index van verwachte economische omstandigheden op korte termijn steeg tot 108,8 in het eerste kwartaal van 2024.
Wat betreft de verwachtingen voor economische groei, rekent ongeveer 56,4 procent van de zakelijke respondenten op een positieve economische groei in de komende twaalf maanden. Dit is een daling van 2,7 procentpunten vergeleken met het vorige kwartaal.
Het percentage zakelijke respondenten dat een negatieve economische groei verwacht gedurende de komende twaalf maanden, stijgt met 3,1 procentpunten naar 7,7 procent, terwijl het percentage dat een vlakke economische groei verwacht, daalt met 0,5 procentpunt.
Het volledige rapport van de Business Perception Survey is beschikbaar op de website van de CBA.
www.cbaruba.org


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.