Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Landsrecherche doet onderzoek naar mogelijke corruptie en andere strafbare feiten rond het uitgeven van verblijfsvergunningen. Bij het ministerie van Integratie, Arbeid en Energie, bij overheidsdienst Dimas, in twee woningen en twee bedrijfspanden zijn dinsdag doorzoekingen gedaan. Drie personen zijn aangehouden.

F17 OnderzoekHet Openbaar Ministerie (OM) heeft dat laten weten. Bij de doorzoekingen zijn gegevensdragers en administratie in beslag genomen. De doorzoekingen stonden onder leiding van de rechter-commissaris en het OM. Zij werkten nauw samen met het Korps Politie Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST). Het OM merkt op dat het onderzoek gericht is op de periode tussen 2020 en 2022.

Het onderzoek heeft de naam Portulaca gekregen en richt zich op de vraag of bedrijven op oneigenlijke gronden verblijfsvergunningen voor hun werknemers wisten te bemachtigen.

De doorzoekingen zijn inmiddels afgerond. Het strafrechtelijk onderzoek gaat nog door. Op dit moment doet het OM geen nadere mededelingen. Bij bijzondere ontwikkelingen in het onderzoek, zal het OM dit bekendmaken.

Minister Glenbert Croes (MEP) heeft gereageerd op de invallen. Hij laat weten dat medewerkers bij zijn ministerie en bij de betrokken diensten alle medewerking zullen verlenen tijdens het onderzoek. ,,De regering heeft het bestrijden van corruptie als prioriteit. Bij Dimas is corruptie altijd een groot aandachtspunt geweest. Nu richt het onderzoek zich hier extra op en dat steun ik.”

Hij benadrukt dat hij als persoon niet betrokken is bij twijfelachtige zaken. Hij heeft alle diensten opdracht gegeven om mee te werken. ,,Ik vind het belangrijk dat de bevolking weet wat er gaande is. Dat is de aanpak om corruptie te bestrijden.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.