Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Toeristen die naar Aruba komen, gaan een heffing betalen van 35,80 florin om de privatisering van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) te bekostigen.

ARUrwziHet bedrag is bekendgemaakt door HBN Law & Tax. Het is nog niet bekend wanneer de heffing van kracht wordt. Dat moet eerst in een Landsbesluit worden vermeld.
Het parlement stemde op 30 mei in met wetgeving waardoor de RWZI kan worden geprivatiseerd. Het nieuwe staatsbedrijf Aruba Wastewater Sustainable Solutions wordt de beheerder van de RWZI. AWSS moet investeren in de installatie en heeft daar geld voor nodig. De regering wil dit deels innen bij toeristen.
Elke toerist die naar Aruba komt, zal 20 dollar moeten betalen bij het registreren van de ED-kaart. Deze kaart is noodzakelijk om te kunnen vliegen. De toeslag geldt niet voor inwoners van Aruba, kinderen jonger dan 8 jaar, passagiers die op doorreis zijn en minder dan 24 uur op Aruba verblijven, bemanningsleden van luchtvaartmaatschappijen en bemanningsleden van schepen die Aruba binnenkomen.
De landsverordening maakt het daarnaast mogelijk dat machines, installaties en materialen die worden gebruikt bij de bouw, renovatie en onderhoud van afvalwaterzuiveringsinstallaties, de riolering en afvalverbrandingsinstallaties vrij van invoerrechten kunnen worden geïmporteerd.
Toeristen moeten volgens het advocatenkantoor nog worden geïnformeerd dat ze deze toeslag moeten gaan betalen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.