Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Chirurg Nicole Boyé uit Curaçao is door het Horacio Oduber Hospital (HOH) uitgenodigd om te helpen om een gecompliceerde operatie op Aruba uit te voeren.

arulongHet verzoek kwam van de Arubaanse dokter Yuri Casseres.
Het HOH heeft verschillende samenwerkingsverbanden in de regio, via de Dutch Caribbean Hospital Alliance (DCHA). Hun doel is om gespecialiseerde zorg mogelijk te maken en de kwaliteit en beschikbaarheid te verhogen. Op de planning stond een kijkoperatie, waarbij de artsen een stukje long zouden weghalen. De patiënt kon daardoor beter ademhalen. Het was de eerste keer dat het HOH een kijkoperatie bij de longen werd uitgevoerd.
De operatie verliep sneller dan de artsen hadden verwacht. Dokter Casseres gaf aan dat hij tijdens de operatie van dokter Boyé een nieuwe techniek heeft geleerd. ,,Deze techniek kan ik bij andere operaties ook toepassen.” Dokter Boyé liet na afloop weten dat ze zeer tevreden is over hoe de operatie verliep. ,,De samenwerking met het Arubaanse ziekenhuis verliep goed. Door zo’n operatie gezamenlijk uit te voeren, hebben we de zorg aan de patiënt verbeterd.”
Het HOH laat weten dat de samenwerking tussen de eilanden altijd een uitdaging is, vanwege de kleinschaligheid. Maar uiteindelijk levert het een grote impact op. Beide artsen hebben kennis uitgewisseld en dat is een positieve ontwikkeling.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.