Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De regering heeft plannen om een weg aan te leggen die dwars door de Refineria di Aruba (RvA) loopt.

ARURafweg2Tijdens een werkbezoek afgelopen woensdag bekeek premier Evelyn Wever-Croes (MEP) de huidige staat van de raffinaderij. Dat deed ze in het bijzijn vertegenwoordigers van Dienst Openbare Werken (DOW). Tijdens deze zogeheten ‘site visit’ bekeken ze de mogelijkheden van de nieuwe infrastructuur. Het idee kwam ter sprake om de weg eventueel te verlengen naar San Nicolas. Besloten is dat er meer studie nodig is om te beoordelen of dit haalbaar is.
Het idee van de weg is al van een paar jaar geleden. De weg moet de gebieden van Colony, Baby Beach en Rodgers Beach met elkaar verbinden. Ook het in aanbouw zijnde hotel Secrets moet op de nieuwe weg worden aangesloten. Dan zal de verkeersstroom, zowel van de bevolking als van toeristen, sneller gaan.
Wever-Croes vond het een bijzonder moment om door de raffinaderij te lopen. Ze zag hoe het complex is vervallen. ,,Dit is echter het verleden, wij zijn nu bezig met de toekomst van Aruba. We willen de raffinaderij gebruiken om verder te komen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.