Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,De overheid moet voldoen aan rechterlijke uitspraken. Dat is een probleem in combinatie met de schaarste van terreinen.” Directie Infrastructuur (DIP) heeft dit laten weten op dezelfde dag dat Toerisme-minister Dangui Oduber (MEP) nieuw beleid voor hotelvergunningen aankondigde.

F20ARU DIP te afhankelijkDIP stelt dat ze voor veel uitdagingen staat. Personeelstekort, aanvragen voor terreinen door nieuwe hotels of condominiums en voldoen aan vonnissen van de rechter. Dit zorgt voor een achterstand in het werk bij DIP.

Over personeelstekort zegt de overheidsdienst: ,,In de afgelopen jaren zijn er zoveel interne onderzoeken gedaan, dat werkprocessen stil kwamen te liggen. We hebben medewerkers die geschorst zijn als gevolg van strafrechtelijke onderzoeken.”
De schaarste van terreinen maakt dat DIP voorzichtig te werk gaat. ,,We krijgen aanvragen binnen van nieuwe hotels of condominiums. De schaarste is een probleem, Aruba heeft niet veel ruimte meer. We zijn om die reden extra voorzichtig bij aanvragen, en dat maakt dat we achterlopen in ons werk.”

DIP stelt dat de beslissing om een vergunning af te geven voor een terrein, bij hun ligt. Zodra een zaak voor de rechter wordt gebracht, ligt de beslissing echter bij de rechter. ,,Wij moeten voldoen aan rechterlijke uitspraken. We doen ons best, we houden rekening met het algemeen belang van het Land Aruba en met de personen die een terrein aanvragen. De realiteit is echter dat er veel rechtszaken worden aangespannen om een vergunning te krijgen. We proberen die achterstand te beperken en de beslissingen terug te halen naar DIP.”

Het doel van DIP is om efficiënter en integer te werken, de bevolking moet vertrouwen in de dienst hebben. ,,Dit vergt tijd, niet in maanden maar in jaren. We moeten onze werkwijze herstellen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.