Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - In het Horacio Oduber Hospital zijn twee patiënten opgenomen met dengue. Eén patiënt heeft ernstige complicaties, de ander is intussen weer thuis. Directie Volksgezondheid (DVG) heeft dit bekendgemaakt.

ARUdengueVan beide patiënten is bekend dat ze niet recent in het buitenland zijn geweest. Dit betekent dat de besmetting met dengue op Aruba heeft plaatsgevonden. DVG houdt in de gaten of er meer gevallen van dengue bijkomen. Overigens is dat volgens de overheidsdienst wel normaal voor deze tijd van het jaar.
Personen die ziek worden en de volgende symptomen krijgen, wordt geadviseerd om contact op te nemen met hun huisarts: koorts, hoofdpijn, maagpijn, overgeven, diarree en spierpijn. Dan kunnen eventueel testen worden gedaan om dengue uit te sluiten of bevestigd te krijgen.
DVG roept opnieuw de bevolking op om broedplaatsen van de denguemug weg te halen. Bakken, emmers, autobanden en andere plekken waar regenwater in kan blijven staan, zijn potentiële broedplaatsen en moeten worden verwijderd. Daarnaast blijft het advies om maatregelen te nemen om niet te worden gestoken.
De Gele Koorts Muskiet Bestrijding (GKMB) heeft enkele weken geleden de controles geïntensiveerd. Zij controleren in de wijken of er broedplaatsen zijn. Deze dienst die onder DVG valt, werkt met speciale korrels die de larven van de denguemug doden. Deze korrels zijn gratis verkrijgbaar bij DVG en kunnen in water worden gegooid. Per bedrijf, huishouden of gezin wordt één zak uitgereikt. Wie interesse heeft, kan de zak ophalen bij DVG in Oranjestad of bij de GKMB in Barcadera.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.