Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het parlement zal op 8 mei stemmen over het homohuwelijk. De voorzitter van het parlement heeft die datum vlak voor de paasdagen bekendgemaakt. De beslissing van de Hoge Raad over de cassatie wordt twee weken later, op 31 mei, uitgesproken.

ARUhomohuwelijkDe fractie van coalitiepartij Raiz laat dit weten. Parlementariërs Misha Raymond en Raymond Kamperveen maken zich sterk voor het mogelijk maken van een huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht. Ze stuurden op 22 februari een brief naar parlementsvoorzitter Edgard Vrolijk (MEP). Ze willen via een democratisch proces de discussie over het homohuwelijk binnen het parlement kunnen voeren. Ze vroegen om een datum waarop het parlement bijeen kan komen. Voorzitter Edgard Vrolijk heeft op 27 maart antwoord gegeven en de datum van 8 mei vastgesteld.
,,Het democratisch proces gaat door, de wetgeving om het huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht mogelijk te maken, wordt in mei behandeld. Raiz staat voor inclusiviteit en democratie. Als politiek platform hebben we een duidelijk doel voor ogen, we willen dat de discussie over het homohuwelijk het middelpunt wordt van het debat in het parlement.”
De partij respecteert op 31 mei de beslissing van de Hoge Raad, ook dat is democratie. ,,Maar de Hoge Raad begrijpt heel goed dat wetten van een land moeten worden behandeld door volksvertegenwoordigers, door het parlement. Dat is de taak van het parlement. En daar maakt Raiz zich sterk voor”, aldus de fractie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.