Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Investeerders hebben interesse getoond om in Oranjestad een reuzenrad te bouwen. Minister Geoffrey Wever (Raiz) van Economische Zaken heeft bij Skyview de Pier in Scheveningen met hen gesproken.

F20 ARU reuzenradDiverse grote steden wereldwijd hebben een reuzenrad, Wever noemt Orlando (Verenigde Staten), Londen (Engeland) en Parijs (Frankrijk). Het is een attractie voor toeristen en voor Aruba een manier om de economie te diversificeren. De minister staat open voor ideeën om Oranjestad weer nieuw leven in te blazen en om toeristen - die nu vooral naar Palm Beach gaan - meer te verspreiden. Een nieuwe attractie in Oranjestad zal mensen trekken en tot nieuwe commerciële ideeën leiden. Wever ziet een reuzenrad bovendien ook als een aantrekkelijke attractie voor de lokale bevolking.

De investeerders waarmee de minister heeft gesproken - zonder dat hij bekend heeft gemaakt wie het is - zijn klaar om met het project te starten. Het gesprek vond plaats bij Skyview de Pier, dat op de hoogte van 8 meter boven de Noordzee is gebouwd. Het reuzenrad is 50 meter hoog, waardoor mensen in het rad een breed uitzicht hebben. Een ‘vlucht’ in het rad duurt ongeveer vijftien minuten, zo beschrijft de website van dat bedrijf.

De bewindsman heeft de investeerders uitgelegd dat, voordat ze kunnen beginnen, er vergunningen moeten worden aangevraagd bij de overheid. Het proces om de vergunningen te krijgen is essentieel, om te zorgen dat het project in lijn is met de Arubaanse regels en wetgeving, zo vertelde hij. Wever zal het aanvraagproces van de investeerders op de voet volgen en helpen waar hij kan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.