Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Reizigers mogen in hun persoonlijke bagage meer producten invoeren als ze naar Aruba komen. De toegestane waarde wordt vanaf maandag verhoogd naar 900 florin.

aruinvoerenDe minister van Financiën, Xiomara Maduro, heeft dit bekendgemaakt en zal het besluit publiceren in de Landscourant. Het bedrag is op dit moment nog 400 florin.
Reizigers die vanuit het buitenland terugkeren naar Aruba, mogen dus meer invoeren zonder dat ze daarover accijns hoeven te betalen. Het gaat om producten zoals kleding, schoenen, horloges, mobiele telefoons en juwelen. Als de in te voeren producten in de bagage van de reizigers een waarde hebben van meer dan 900 florin, moeten daarover wel invoerrechten worden betaald.
Minister Maduro laat weten dat reizigers een slof sigaretten (200 stuks) of 25 sigaren mogen invoeren. Het totaal mag 250 gram tabak zijn. Ook mag 1 literfles sterke drank worden ingevoerd (rum of whisky), 2,25 liter wijn of 3 liter bier.
De douane zal bij binnenkomst van de reiziger geen belastingen rekenen, mits de terugkerende ingezetene minimaal 16 jaar is en het duidelijk is dat de producten alleen voor persoonlijk gebruik zijn. Bepaalde artikelen vallen niet onder de regeling. Het is niet toegestaan om medicijnen, drones, planten en vlees in te voeren zonder vergunning. De douane zal de bagage van reizigers controleren. Het advies is om de rekeningen van de gekochte producten te bewaren als bewijs van de waarde om in te voeren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.