Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Hotel St. Regis, dat volop in aanbouw is in het high-rise hotelgebied, heeft het terrein en de vergunning gekregen voordat de huidige regering aan de macht kwam. ,,Wij zijn de gesprekken aangegaan en hebben het aantal te bouwen kamers kunnen verlagen van 308 naar 200.”

ARUStRegisMinister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) heeft dit zondag gezegd om duidelijk maken dat het niet onder haar bewind is dat nieuwe hotels toestemming krijgen om te bouwen. In het geval van St. Regis stelt de premier dat het oud-minister van Infrastructuur Marisol Lopez-Tromp was, die met het hotel een akkoord sloot. Lopez-Tromp zit nu als partijleider van MAS in de oppositie.
St. Regis kreeg toestemming om een hotel met 308 kamers te bouwen. In 2017 werd geprobeerd om van het akkoord af te komen, maar daar werkte St. Regis niet aan mee. Tijdens de onderhandelingen is wel overeenstemming bereikt om minder kamers te bouwen, aldus de premier. ,,De bouw van dit hotel is in 2019 begonnen en duurt enkele jaren.”
Wever-Croes vindt het belangrijk dat de bevolking van Aruba zich realiseert dat activiteiten die nu zichtbaar zijn, niet altijd door de huidige regering zijn gestart. ,,Bij bepaalde beslissingen duurt het jaren voordat er zichtbare stappen worden gezet. Mijn regering kan die stappen niet voorkomen, maar we kunnen wel zorgen dat de samenleving correct wordt geïnformeerd.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.