Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Horacio Oduber Hospital (HOH) organiseert zaterdag voor de tweede keer een open carrièredag. Jongeren die interesse hebben in de medische zorg, zijn welkom om kennis te maken met verschillende afdelingen.

F14 ARU Carrière open dag HOHZiekenhuismedewerkers staan zaterdag van 09.00 tot 13.00 klaar om middelbare scholieren te laten zien wat werken in het HOH inhoudt. Het HOH richt zich vooral op jongeren die nog niet precies weten wat ze willen gaan studeren of niet weten welk beroep in de medische zorg hen het meest aanspreekt.

Diverse afdelingen geven zaterdag informatie over hun werkzaamheden en laten via demonstraties zien wat hun medische discipline inhoudt. Aan de open dag werken het laboratorium, het team Medisch Techniek, de afdeling IT, de keuken, de afdeling Dialyses, medewerkers van endoscopie en van de hart- longfunctie mee.

De bezoekers kunnen ook een tour krijgen langs de afdelingen Radiologie, de operatiekamers en rehabilitatie. Voor de tour is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op basis van ‘first come first serve’.

Het HOH merkt op dat het de algemene gedachte is dat je alleen in het ziekenhuis kan werken als verpleegster, gespecialiseerde verpleging, operatiekamerassistent of dokter. Toch zijn er veel functies waarvoor medische kennis niet vereist is.

Het ziekenhuis organiseerde vorig jaar voor het eerst de open carrièredag en de belangstelling vanuit de samenleving was groot.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.