Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het eerste vrachtschip met ‘heavy fuel oil’ (HFO) is vanuit Venezuela aangekomen op Aruba. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt dat dit het begin is ‘van het tijdperk’ dat het tarief van water en elektra weer kan worden verlaagd.

aruhfoHet kabinet-Wever-Croes heeft vanaf het moment dat ze ging regeren, gezocht naar alternatieve vormen van brandstof. Aruba zit in de overgangsfase om over te stappen op gas, maar moet in de tussentijd HFO kopen om te voldoen aan de specificaties van WEB. De regering is in andere landen gaan kijken waar HFO goedkoper wordt verkocht, omdat daarmee de kosten van water en energie kunnen worden verlaagd.
De minister van Energie laat weten dat lagere tarieven van water en elektra niet alleen positieve gevolgen hebben voor alle huishoudens, maar ook voor bedrijven. Als zij hun bedrijfskosten kunnen verlagen, zal dat merkbaar worden in de prijzen die consumenten moeten betalen. Die prijzen moeten omlaag gaan. ,,En dat heeft weer tot gevolg dat we armoede kunnen bestrijden”, zegt Croes. Dit is een prioriteit voor het huidige kabinet, zegt de minister.
Minister Croes is FMSA dankbaar omdat ze met het binnenhalen van het vrachtschip iets goeds voor Aruba kunnen doen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.