Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba heeft zondag Carnaval 70 afgesloten met de grote parade in Oranjestad. De politie had het drukker dan vorig jaar, met 41 aanhoudingen. Dat is bijna een verdubbeling met de 22 van vorig jaar.

F14 ARU carnaval Oranjestad 4De aanhoudingen werden verricht vanwege vechtpartijen, politie-instructies niet opvolgen, openbaar dronkenschap, drugs en wapenbezit (messen, honkbalknuppel). Eén persoon had een aansteker bij zich in de vorm van een vuurwapen. Tijdens de verkeerscontrole werden 13 personen aangehouden omdat ze onder invloed van alcohol het voertuig bestuurden. Van deze 13 bestuurders moesten 8 hun rijbewijs inleveren.

De parade ging om 10.00 uur van start, met hetzelfde aantal carnavalsgroepen (10) en aantal deelnemers (4.300 carnavalisten) als zaterdag in San Nicolas. Het Korps Politie Aruba (KPA) had vantevoren - zoals ze bij elke parade deed - een tijdschema gepubliceerd van de tijden waarop de ‘kop’ van de parade in welke straat zou zijn. Zo konden toeschouwers zien hoe laat ze ongeveer bij hun kavel moesten zijn. Het tijdschema zorgde voor veel opschudding, omdat veel carnavalisten vonden dat de parade werd opgejaagd en te snel ging.

De kop van de parade bereikte uiteindelijk om 16.46 uur - officieel tijdstip dat de politie bekend heeft gemaakt - het eindpunt bij het voormalig gebouw van DOW en dat was 2,5 uur later dan het tijdschema aangaf. De laatste groep bereikte het eindpunt om 20.33 uur.
Het KPA zette 230 agenten in om het carnaval in goede banen te leiden. Woordvoerder Liliana Rasmijn meldde de inzet van de geüniformeerde politie, Mobiele Eenheid, motoragenten, K-9, het Arrestatieteam, Mobiel Commando, Flex team, verkeerspolitie, planologie, recherche, administratief personeel en het gedetineerdentransport CEA.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.