Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het ministerie van Justitie gaat een openbare aanbesteding houden om het ruimtegebrek van in beslag genomen voertuigen aan te pakken. Het Korps Politie Aruba (KPA) heeft niet voldoende opslag om voertuigen van de weg te halen.

ARUwegslepenJustitieminister Rocco Tjon (MEP) maakte deze plannen bekend. De situatie in het verkeer op Aruba is al lange tijd een punt van aandacht. De politie controleert voertuigen, maar kan auto’s die ze eigenlijk van de weg wil halen niet allemaal in beslag nemen. De reden is dat er geen plek is om de voertuigen te stallen.
Tjon is sinds vorig jaar bezig om hier een oplossing voor te vinden. Een multidisciplinaire commissie ging aan de slag en kwam met het idee om het wegslepen uit te besteden. Inmiddels is er goedkeuring voor de openbare aanbesteding.
Het project bestaat uit drie fasen. In fase 1 wordt gezocht naar een bedrijf dat over voldoende takelwagens beschikt om deze dienstverlening 24*7 te kunnen bieden aan het politiekorps. Zodra het KPA een voertuig tegenkomt dat niet is verzekerd of andere papieren niet in orde heeft en daardoor niet op de openbare weg mag zijn, moet dit bedrijf in staat zijn om in opdracht van de politie het voertuig weg te takelen. Dat is fase 2. De bedoeling is dat het voertuig naar een locatie wordt gesleept waar voldoende opslag is. Het takelbedrijf is verantwoordelijk voor deze locatie.
Weggesleepte voertuigen horen niet langer meer bij een politiebureau te komen te staan.
Fase 3 is dat dit bedrijf, samen met het KPA, in staat is om de administratie te doen van het in beslag nemen van voertuigen. De kosten van auto’s die in de opslag staan, moeten worden verhaald op de eigenaar. Het KPA wil ook dit uitbesteden.
Als deze plannen slagen, is minister Tjon er zeker van dat de veiligheid in het verkeer zal toenemen. De politie kan zich dan richten op het controleren van voertuigen die op de openbare weg mogen zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.