Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De applicatie Aruba Health App wordt omgebouwd tot een platform waarmee patiënten makkelijker toegang krijgen tot medische diensten. Via MiDokterDiCas kan straks een afspraak worden gemaakt, recepten voor medicijnen zijn op te halen via MiRemedi en testen komen beschikbaar via MiLaboratorio.

F14ARU Dokter Di Cas platformDe plannen voor deze digitale omslag zijn recent gepresenteerd aan de minister van Toerisme en Volksgezondheid, Dangui Oduber (MEP). Setar is betrokken bij het ombouwen van de applicatie en liet aan de bewindsman een ‘mockup application’ zien. Daarmee moet de Aruba Health App makkelijker, efficiënter en eenvoudiger worden. De privacy van de verzekerde staat daarbij centraal, dat is een voorwaarde van AZV.

Setar, AZV en het ministerie van Volksgezondheid werken samen om het platform te bouwen. Het doel is om de gezondheidszorg te digitaliseren, door gebruik te maken van technologie en innovatie. Het voorgestelde nieuwe platform maakt het voor verzekerden mogelijk om hun eigen medische informatie dag en nacht op te vragen. Dit was vroeger niet mogelijk.

Tijdens de presentatie konden alle betrokkenen elkaar vragen stellen en suggesties doen. De minister wil een makkelijk platform met alle functionaliteiten die een patiënt nodig heeft. ,,Dit is een nieuwe tijdperk waarin we de medische sector digitaliseren. De kwaliteit van de dienstverlening moet verbeteren, we willen efficiënter werken en sneller. De patiënt krijgt de controle over de eigen digitale gezondheid.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.