Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Ze was de Gevolmachtigd minister in Washington en wordt nu directeur van het Arubahuis. Joselin Croes begint op 1 december. Croes werd na een open sollicitatie gekozen uit 23 kandidaten.

arubahuisPremier Evelyn Wever-Croes (MEP) maakte het nieuws tijdens een persconferentie bekend. De zoektocht naar een nieuwe directeur begon in juni 2022 met het plaatsen van een vacature. ,,Om integer te handelen, hebben we de keuze gemaakt om de nieuwe directeur niet te benoemen - zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was - maar kandidaten te laten solliciteren. We hebben in de vacature gezet wat we van een directeur verwachten op basis van de visie en missie van het Arubahuis. Wat we nodig hebben is een persoon die onafhankelijk werkt, ongeacht welke regering er zit.”
Een commissie werd belast met de sollicitatieprocedure, daarin zaten vertegenwoordigers van Dienst Personeelszaken, Belastingdienst en het ministerie van Algemene Zaken. Uit alle reacties werden drie personen geselecteerd, met wie verdere gesprekken werden gevoerd. Croes kwam als beste uit de bus. De commissie presenteerde het voorstel aan de premier en in februari 2023 werd de voordracht van Croes goedgekeurd door de ministerraad. Daarna werden diverse onderzoeken gestart, via de Veiligheidsdienst. Dit heeft allemaal positief resultaat opgeleverd.
Croes is momenteel Gevolmachtigd minister in Washington, en heeft deze functie vijf jaar uitgevoerd. Ze heeft in de Verenigde Staten veel kansen gecreëerd voor Aruba en voor Arubanen. Dat deed ze op economisch gebied, cultureel gebied en ook diplomatiek. Croes heeft de banden met de VS en Canada versterkt. Voor deze functie was Croes chief of staff van de minister van Justitie. Haar achtergrond ligt in de advocatuur. Croes staat bekend om haar positiviteit, passie, discipline en de wil om doelen te bereiken. Ze spreekt vier talen.
Premier Wever-Croes wenst Croes veel succes in haar nieuwe functie en bedankt Glenda Hernandes die tijdelijk de functie van directeur heeft waargenomen. ,,Met de benoeming van Croes sluit het Arubahuis een turbulente periode af. We kijken positief vooruit.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.