Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Covid-19 eist nog steeds levens op Aruba. Ook aan het griepvirus overlijden mensen. Een team van Directie Volksgezondheid (DVG) gaat langs verzorgingstehuizen om bewoners te vaccineren. Ook patiënten die in een risicogroep vallen, komen in aanmerking voor de gratis vaccinatie.

F14 Aru vaccinatie 2DVG is, toen de covid-pandemie officieel voorbij was, gestopt met het wekelijks publiceren van cijfers over het aantal personen dat aan corona overlijdt. Ook het aantal griepdoden wordt niet gepubliceerd. DVG maakt nu echter bekend dat op Aruba tussen 1999 en 2021 achttien personen overleden aan griep. Het ziekenhuis neemt nog steeds patiënten op met covid en er zijn ook mensen die overlijden aan de gevolgen van corona. Van alle patiënten is 83 procent ouder dan 65.

De overheid pakt corona en griep aan door te blijven vaccineren en vraagt de medewerking van de bevolking. Familie van bewoners van verzorgingstehuizen wordt dringend gevraagd om het verzorgingstehuis te vragen naar de mogelijkheid dat hun familielid tegen griep en covid wordt gevaccineerd.

De risicogroepen die in aanmerking komen voor de gratis vaccinaties zijn daarnaast ook mensen van 60 jaar en ouder, personen tussen de 18 en 59 jaar die van de dokter het advies krijgen om zich te laten vaccineren, personen met een BMI boven de 40 (overgewicht, red.) en personen met een geestelijke beperking. Ook zorgverleners die in direct contact komen met patiënten vallen onder de risicogroep.

Een andere groep wordt dringend geadviseerd om de vaccinaties te nemen. Dat zijn personen met een hoge bloeddruk en vrouwen die in het tweede trimester van hun zwangerschap zijn.

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van DVG, op de website www.dvg.aw  of bel naar 522-4200.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.