Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad – In oktober zal er een aanbesteding komen voor de hardware van het Early Warning System Aruba. Bureau Rampenbestrijding Aruba (BRA) maakt dat bekend. De geplande operationele datum van dit nationale alarmsysteem is maart volgend jaar.

F14ARU Early Warning System ArubaHet alarmsysteem is een belangrijke aanwinst voor Aruba, omdat het de autoriteiten waarschuwt voor welke ramp dan ook die zich op of in de buurt van Aruba voordoet. Het opzetten van het Early Warning System Aruba kost tijd, maar de werkzaamheden in de aanloop naar de start verlopen goed, zo laat BRA weten. In het project werken onder andere het Crisis Management Office Aruba, Resemdid en de Europese Unie samen.

Augustus was een cruciale maand voor het projectteam. BRA kan melden dat diverse doelen zijn gehaald. Zo moest er een demografische studie worden gedaan en een risicoanalyse. Uit beide onderzoeken moet blijken wat er nodig is om het alarmsysteem voor heel Aruba te laten draaien. De resultaten van het onderzoek zijn nog niet bekendgemaakt. Het zal volgens BRA waardevolle kennis opleveren die ook van pas komt bij andere projecten.

Bij het Early Warning System horen ook sirenes. Deze apparatuur is essentieel om het alarmsysteem goed te laten functioneren.
Een volgende uitdaging voor het projectteam is het bestek voor de hardware. De aanbesteding wordt naar verwachting gestart op 1 oktober. Lokale en internationale bedrijven kunnen hieraan meedoen. BRA hoopt dat er deelname vanuit Arubaanse bedrijven komt, omdat het alarmsysteem zich op Aruba richt.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.