Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Verzekerden van AZV moeten via de Aruba Health App een afspraak kunnen maken met hun huisarts of een specialist. Ook testresultaten moeten via de app met de verzekerde worden gedeeld.

ARUhealthappMet dat doel wordt de applicatie Aruba Health App technisch verder ontwikkeld. Het ministerie van Volksgezondheid, telecom Setar en het Uitvoeringsorgaan Algemene Ziektekosten Verzekering (AZV) hebben een akkoord getekend om deze innovatieve stap te kunnen zetten. Minister Dangui Oduber (MEP) van Volksgezondheid gaf recent een persconferentie om dit aan het publiek bekend te maken.
Het platform Aruba Health App werd door Setar ontwikkeld tijdens de coronapandemie als een instrument om snel covid-testresultaten te zien. Dat werkte goed. De overheid wil de app nu verder uitbreiden. Het moet ook mogelijk worden om via de app recepten voor medicatie te krijgen, samen met een video waarin te zien is hoe de medicijnen het beste kunnen worden ingenomen.
De Aruba Health App wordt straks gelinkt aan bestaande zorgportalen, zoals de Sociale Verzekeringsbank (SVb). Minister Oduber heeft, voordat hij het akkoord met Setar en AZV sloot, eerst gesproken met partners in de zorgsector om zijn visie te delen en hun reacties te krijgen. Bij de gesprekken waren de Huisartsenvereniging (Hava), de specialistenvereniging (Asha), het Horacio Oduber Hospital (HOH), Imsan en apotheken betrokken.
De bewindsman gelooft in technologie en innovatie om deze dienstverlening vanuit de overheid te verbeteren. Om die reden kiest hij ook voor Setar.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.