Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een voormalig medewerker van de Belastingdienst is in voorlopige hechtenis gesteld. De persoon werd eind mei aangehouden op verdenking van verduistering en oplichting. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte dit gisteren bekend.

F18ARUOP verduistering BelastingdienstHet onderzoek naar de verdachte is in volle gang. De autoriteiten verdenken de oud-medewerker van het ‘vermoedelijk aannemen van steekpenningen in ruil voor het opvolgen van een aantal belastingaangiftes’.

Bij de aanhouding vorige maand werd bekend dat er mogelijk 2,4 miljoen florin is verduisterd. Het gaat om een vrouw die dit geld van cliënten ontving en moest overdragen aan de Belastingdienst. Dat heeft ze niet gedaan. De aanhouding vond plaats na een huiszoeking door het Afpakteam. Daarbij werden contant geld, sieraden, administratie en gegevensdragers in beslag genomen.

Het Afpakteam is een samenwerkingsverband van het OM, het Korps Politie Aruba, de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam (Fiot), de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Kustwacht, het Meldpunt ongebruikelijke transacties (MOT) en het Recherche Samenwerkingsteam (RST). Het team is gericht op de bestrijding van financieel-economische criminaliteit. Het Afpakteam is sinds 2017 actief op Aruba. Burgers kunnen voor tips en (witwas)signalen contact opnemen met het Afpakteam via de tiplijn 11141.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.