Al het nieuws

Oranjestad - Aruba is opnieuw gastland voor het Soul Beach Music Festival (SBMF). De 21ste editie begint vanavond met de Comedy Night. Morgen en zondag treden diverse artiesten op. Het muziekfestival wordt traditioneel georganiseerd in het Amerikaanse Memorial Weekend en trekt duizenden Amerikanen naar Aruba.

ARUsoulbeachChase Anthony is vanavond de host van de Comedy Night, samen met comedians Dean Cole en Tiffany Haddish. The Roots en Anthony Hamilton maken morgenavond hun opwachting. Zondag betreden Jill Scott en Lucky Daye het podium bij de Harbour Arena. De opbouw van het grote podium is al dagen aan de gang en zichtbaar voor passerend verkeer.
,,Het Soul Beach Music Festival is een unieke entertainmentervaring. Dit jaar is het de 21ste keer dat Aruba het gastland is van dit grote muziekfestival”, zegt directeur Ronella Croes van Aruba Tourism Authority (AAA). ,,Het festival brengt internationale topartiesten naar het eiland, waar de lokale bevolking en toeristen van genieten.”
Voor ATA is dit een belangrijke reden om aan het festival mee te werken. In 2022 had het SBMF een economische impact van 12,4 miljoen florin, het festival trok ruim 6.300 internationale bezoekers. Van alle toeristen die toen naar Aruba kwamen, gaf 74 procent aan speciaal voor de concerten te komen. De toeristen gaven gemiddeld 427 dollar per dag uit en bleven gemiddeld 6 nachten.
In 2019 was de economische impact voor Aruba ruim 12 miljoen florin. Het festival trok toen ruim 6.500 internationale bezoekers en 79 procent van de toeristen kwam voor het festival naar Aruba. Ze gaven toen gemiddeld 373 dollar per dag uit en bleven zes nachten.
ATA heeft ook onderzocht dat het SBMF vooral toeristen uit Noord-Amerika trekt. Maar liefst 85 procent van de inkomsten kwam van toeristen uit Noord-Amerika. De meesten verbleven in een hotel.
De producer van het festival, Mark Adkins, zegt dat het mede dankzij ATA is dat het festival is uitgegroeid naar meer dan 7.000 toeristen. Zij komen in het weekend van 24 tot 29 mei naar Aruba, om hier Memorial Day Weekend te vieren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.