Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben een drugsboot onderschept. Aan boord zaten 9 personen.

arudrugsbootHet Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de kustwacht signaleerde een verdacht contact dat richting Aruba voer. Daarop is een patrouilleboot naar het verdachte contact gestuurd. Ook het KPA werd door de kustwacht ingelicht, waarop deze de KPA-helikopter de lucht in stuurde om het verdachte contact te detecteren.
Het verdachte vaartuig werd geïdentificeerd als een vaartuig dat vermoedelijk drugsbalen aan boord transporteerde; aan boord zag men 9 personen en verschillende pakketten. De kustwacht zette een achtervolging in met de Metal Shark waarop de personen een aantal van de pakketten overboord gooiden. Na het onderscheppen van de boot hebben de kustwachters de pakketten uit het water gevist en het vaartuig naar de kustwachtsteiger gesleept. Eenmaal bij de kustwachtsteiger zijn de 9 personen en de grote hoeveelheid drugs aan het KPA overgedragen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.