Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Hotel & Tourism Association (Ahata) verwacht dat de bezettingsgraad van de hotels dit jaar lager zal zijn dan in 2019.

aruhotelDirecteur Tisa LaSorte ziet dat het herstel van het toerisme in de afgelopen maanden krachtig was. Maar ze ziet ook dat voor het eind van dit jaar er minder boekingen en reserveringen worden gedaan.
Ahata gaat uit van een bezettingsgraad van 77 procent, dat is 9 procent minder dan het recordjaar van 2019. Deze prognose is gisteren bekendgemaakt, op basis van de cijfers van de eerste vier maanden van het jaar.
De bezettingsgraad van hotels was in april 79,3 procent, dat is 1,2 procent lager dan in dezelfde maand in 2022. De bezettingsgraad in de eerste vier maanden van 2023 was 82 procent. Dat is ruim 23 procent meer dan in 2022.
De gemiddelde kamerprijs was in april afgerond 350 dollar. Dat is een toename van 8,5 procent vergeleken met vorig jaar. In de eerste vier maanden kwam de gemiddelde kamerprijs uit op afgerond 393 dollar. Dat is 14 procent meer dan in 2022.
De gemiddelde opbrengst per kamer was in april 278 dollar. In de eerste vier maanden was de gemiddelde opbrengst 324 dollar. Dat is ruim 40 procent hoger dan in 2022.
Ahata laat weten dat deze cijfers de belangrijkste indicatoren zijn om de groei van het toerisme te meten. De cijfers geven het financiële resultaat weer.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.