Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Reizigers die vanaf 1 juli gaan vliegen, moeten eerst openstaande geldboetes betalen. De grenspolitie gaat op de luchthaven Reina Beatrix extra controleren en zal reizigers tegenhouden als er nog een bedrag openstaat.

ARUgeldboeteHet Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt. Het gaat om alle geldboetes die door de rechter zijn opgelegd en die door een veroordeelde nog niet zijn betaald. In het vonnis dat de veroordeelde heeft gekregen, staat dat iemand die niet betaalt, kan worden opgesloten. Dit heet vervangende hechtenis.
Reizigers kunnen Aruba niet verlaten als een geldboete nog moet worden betaald. Wie niet bepaalt, wordt ter plekke aangehouden om de vervangende hechtenis te ondergaan. Met andere woorden, deze persoon wordt opgesloten en moet het aantal dagen ‘zitten’ dat door de rechter is opgelegd. De reiziger zal zijn vlucht dus missen. Het OM laat weten dat dit voor het eigen risico van de persoon komt die de geldboete had moeten betalen.
De autoriteiten maken het reizigers makkelijk om te betalen. De grenspolitie beschikt over een mobiel pinapparaat van het OM. Boetes kunnen dus op de luchthaven worden betaald, waarna de reiziger zijn vlucht kan halen.
Het OM doet een dringende oproep aan personen die openstaande geldboetes hebben om die te betalen. Betalen is online mogelijk via rekeningnummer 4000905 van de ArubaBank onder vermelding van het parketnummer. Het is ook mogelijk om bij de balie van het OM te swipen. Om op deze manier te betalen, moet via de website www.omaruba.com een afspraak worden gemaakt.
Reizigers kunnen geen betalingsregeling treffen. Het OM accepteert dit alleen bij personen die om medische redenen op reis gaan. Wie om deze reden een betalingsregeling met het OM wil treffen, moet schriftelijk kunnen bewijzen wat de medische reden is. De reiziger moet dan wel de helft van het openstaande bedrag betalen om de reis te kunnen vervolgen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.