Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Parlementariër Gerlien Croes heeft haar ontslag ingediend bij AVP-leider Mike Eman. Dat deed ze gisteren, op 15 mei, twee dagen voordat ze zes jaar verbonden zou zijn aan AVP.

arugerlienNoticiaCla heeft de ontslagbrief in handen en gepubliceerd. Croes had enkele weken geleden publiekelijk gemaakt dat ze zich tijdelijk ging terugtrekken om na te denken over haar politieke toekomst. Ze deed dat nadat ze een vergadering van de partij had bijgewoond, waar ze haar bedenkingen bij had. Nu laat ze weten dat ze intussen een beslissing heeft genomen. In de ontslagbrief motiveert ze haar redenen.
,,Ik werd op 17 mei 2017 officieel kandidaat voor AVP en had hoge verwachtingen. Ik wilde een platform maken zodat de nieuwe generatie politici hun stem kon laten horen. Tijdens de jaren die volgde, zag ik steeds meer meningsverschillen tussen de jongere collega’s en de oudere generatie.” Croes kreeg bij de verkiezingen van 2021 voldoende stemmen om een zetel in het parlement te krijgen.
,,Helaas constateer ik dat de meningsverschillen binnen de partij toenemen. Dit zorgt voor een gecompliceerde situatie. Het hindert mij persoonlijk om goed te functioneren binnen de partij en binnen de fractie.” Croes somt een aantal situaties op, zoals de zaak van minister De Meza, de recente partijbijeenkomst en discussies over integriteit. Mijn eigen principes zijn aangevallen en worden op de proef gesteld.
Croes zegt dat ze zich beschikbaar heeft gesteld om met de partij in gesprek te gaan. Met het doel om samen met de partij te kijken naar de veranderingen die moeten komen. Ze is echter niet overtuigd geraakt dat deze veranderingen werkelijk zullen worden doorgevoerd.
,,Ik ben tot de conclusie gekomen dat er geen andere keuze is. Ik trek me terug uit de partij AVP. Ik dien mijn ontslag in, omdat ik mezelf niet meer herken in de visie en denkwijze van deze partij. Ik kan hun standpunten niet langer naar voren brengen.”
Croes gaat als zelfstandig parlementariër verder en zal op die manier het land blijven dienen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.