Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Elmar kan aan klanten een lager tarief voor elektriciteit doorberekenen, omdat WEB een lagere verkoopprijs doorberekent aan Elmar.

ARUprijsDe directie van Elmar maakt dit bekend, nadat de regering aankondigde dat de tarieven van elektra omlaag gaan. Vanaf 1 mei kost elektra 7,1 procent minder. Elmar legt uit dat de tarieven van elektriciteit in 2022 moesten worden verhoogd, omdat wereldwijd diverse prijzen stegen. ,,We zijn gaan onderhandelen en we zijn er in geslaagd om met WEB tot nieuwe prijsafspraken te komen. Elmar kan daardoor tegen een gunstiger tarief energie inkopen bij WEB.” Door deze betere prijsafspraken is Elmar in staat om de tarieven te verlagen.
Zoals bekend koopt Elmar energie in bij WEB, om die vervolgens naar alle wijken te distribueren. Zo wordt heel Aruba van elektriciteit voorzien.
Het staatsbedrijf laat weten begrip te hebben voor de impact die de prijsstijging vorig jaar heeft gehad. ,,We hopen dat de prijsverlaging onze klanten wat verlichting biedt.”
Elmar heeft een tabel gemaakt waarin de nieuwe elektriciteitsprijzen staan vermeld. Daarnaast doet Elmar een beroep op alle klanten om bewust om te gaan met energie. Een stekker uit een stopcontact halen heeft al een impact op de maandelijkse energierekening.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.