Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Om de gesloten dump van Parkietenbos te saneren, wordt een openbare aanbesteding gehouden. Het bedrijf dat de openbare aanbesteding wint, kan werken met een budget van 6 miljoen florin.

F17ARUOP 6 miljoen voor saneren dumpDe minister van Natuur, Ursell Arends (Raiz), bevestigde dit recent tijdens een informatie-avond over Parkietenbos. Hier waren veel buurtbewoners bij aanwezig. Arends heeft ook gezegd dat de regering de mogelijkheid van een zonnepanelenpark aan het onderzoeken is. Als dat lukt, zouden de buurtbewoners stakeholder kunnen worden. De buurtbewoners kregen ook te horen dat het Nederlandse advies- en ingenieursbureau Witteveen + Bos naar Aruba komt. Zij gaan een analyse maken van Parkietenbos.

Tijdens de avond brachten de buurtbewoners enkele punten naar voren. In de aanvraag voor de hindervergunning van Serlimar staat niet dat het voor het afdekken is. Ze wilden ook weten of Serlimar wel de autoriteit heeft om de dump te saneren. De minister gaf aan dat Serlimar altijd een hindervergunning moet hebben. Ook werd een vergelijking gemaakt met Ser'i Teishi. De minister legde uit dat dit een andere soort dump is dan Parkietenbos.
Minister Arends kwam ook met het nieuws dat de University of Georgia Aruba gaat helpen met het maken van een circulair assessment protocol. Ook moet er een Health Impact Assessment worden gedaan. Al deze stappen zijn volgens de bewindsman nodig om tot een duurzaam afvalbeleid te komen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.