Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba heeft van Venezuela documenten ontvangen. Experts gaan zich nu over deze papieren buigen om advies te geven of de zeegrens tussen Aruba en het Latijns-Amerikaanse land open kan. Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) heeft dit maandag bevestigd vanuit Nederland.

F14 ARUOP documenten VenezuelaHet leek er aanvankelijk op dat Venezuela de documenten niet kon overhandigen. Aruba had laten weten dat het land bereid is om de maritieme grens vanaf 1 mei open te stellen als Venezuela uiterlijk op 30 maart met bepaalde documenten zou komen. De regering ontving de documenten uiteindelijk donderdagavond laat. In de komende weken zal worden gekeken of Venezuela inderdaad aan de vereisten voldoet.

,,Ik ben zeer tevreden dat Venezuela toch heeft voldaan aan onze voorwaarden, ook al gebeurde dat enkele minuten voor de afgesproken datum”, zegt Wever-Croes. Beide landen werken volgens de premier aan een goede verstandhouding en willen tot een heropening van de zeegrens komen. Aruba ziet als mogelijke datum 1 mei. Eerder zou eventueel ook kunnen, aldus de minister-president. Als de zeegrens wordt geopend, kan Aruba groente, fruit, blikvoer en bouwmaterialen goedkoper importeren. De prijzen in Venezuela liggen een stuk lager.

Wever-Croes is in Nederland vanwege het ondertekenen van de Onderlinge Regeling. De hele week vinden er belangrijke vergaderingen plaats die met Koninkrijksaangelegenheden te maken hebben. De premier wordt tijdens de vergaderingen bijgestaan door de gevolmachtigde minister van Aruba in Nederland, Ady Thijsen, en door de nieuwe directeur van Directie Buitenlandse Betrekkingen, Jocelyne Croes.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.