Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De conceptwetgeving om bbo aan de grens te kunnen innen, is naar de Raad van Advies gestuurd. De regering wil deze nieuwe belasting invoeren per 1 juni 2023.

ARUbboDat heeft de minister van Financiën, Xiomara Maduro, laten weten. Het innen van deze belasting aan de grens is volgens de bewindsvrouw noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er beter wordt voldaan aan de plicht om bbo af te dragen. Zo staat het ook omschreven in het Belastingplan 2023.
Minister Maduro was afgelopen vrijdag in het parlement, waar ze sprak met de Financiële Commissie. Bij de vergadering waren ook experts van Directie Financiën, van de douane en van Directie Wetgeving aanwezig. De bewindsvrouw wil de conceptwet binnenkort aanbieden aan het parlement en bereidt het parlement via deze vergaderingen voor.
De minister benadrukt dat het innen van bbo aan de grens niet hoeft te betekenen dat de prijzen omhooggaan. Alle bbo die vantevoren wordt geïnd, kan in mindering worden gebracht op de bbo die over het volume wordt berekend. De bbo wordt dus niet bij elkaar opgeteld en zal daarom niet leiden tot hogere prijzen.
Bij de vergadering was ook de directeur van de Belastingdienst aanwezig. Zij gaf een uitgebreide presentatie over de wetgeving. Daarna kregen parlementariërs de gelegenheid om vragen te stellen. Minister Maduro en de aanwezige experts probeerden alle vragen te beantwoorden. Ze gaven ook hun visie op hoe het berekenen en innen van de bbo aan de grens in de praktijk zal gaan.
De minister is blij met de aandacht die de Financiële Commissie voor dit thema had. Binnenkort zal de informatie ook beschikbaar zijn voor het bedrijfsleven en voorde bevolking.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.