Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De kredietwaardering van Aruba is door Fitch Ratings naar boven bijgesteld. Aruba staat nu op een waardering BB+.

fitcharuDe minister van Financiën, Xiomara Maduro (MEP), heeft dit bekendgemaakt.
Het internationale ratingbureau Fitch Ratings was in februari op Aruba om de financiële situatie van Aruba te evalueren. De delegatie van Fitch sprak toen met vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven om een goed beeld te krijgen.
Fitch heeft aan Aruba laten weten dat de outlook van het land nog steeds als stabiel wordt beschouwd. Dat heeft te maken met de schuld die het land heeft en met de hoge rente die moet worden betaald. Ook het feit dat Aruba steunt op het toerisme als enige economische pilaar, is voor Fitch reden om de outlook te kwalificeren als stabiel.
De reden om de kredietwaardering toch positief bij te stellen, komt volgens Maduro doordat Fitch ziet dat de Arubaanse economie en de overheidsfinanciën sterk herstellen na de pandemie. Daarnaast is de politiek stabiel en zijn de relaties met Nederland goed. Ook dat wordt door Fitch beoordeeld en meegenomen in hun oordeel.
Maduro laat weten dat de regering nog steeds kampt met grote financiële uitdagingen, en om die reden is zij blij dat Fitch vertrouwen heeft in de financiële aanpak van Aruba.