Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het nieuwe pand van het Comite Olimpico Arubano (COA) is vandaag geopend. Dat gebeurde in de aanwezigheid van Thomas Bach, de hoogste baas van het Internationaal Olympisch Comité (IOC).

arucoaDat hij op Aruba is om de opening te verrichten, is een bijzonder moment. Meerdere vertegenwoordigers van het IOC en van PanAm Sports zijn vandaag aanwezig. Overigens is de secretaris van COA, Nicole Hoevertsz, ook lid van het IOC. Zij is vicevoorzitter.
,,Een historische dag”, zegt COA. Het nationale olympische comité heeft altijd een eigen ‘huis’ op Aruba gehad en was gevestigd in het stadion Guillermo P. Trinidad in Dakota. Daar groeide het team en de ruimte werd te klein. Het vinden van een nieuwe geschikte ruimte heeft enkele jaren geduurd. COA zit nu in de Vondellaan op een zichtbare locatie.
COA organiseert ter gelegenheid van de opening een sportfestival bij het nieuwe pand. Alle olympische (ex)sporters, familie, trainers en andere sportvertegenwoordigers zijn welkom. Ook sportliefhebbers en buurtbewoners zijn welkom. Het sportfestival is van 9.00 tot 12.00 uur, met diverse demonstraties van olympische sporten. Het Nationaal Archief is aanwezig om de Arubaanse sportgeschiedenis in beeld te brengen. Tijdens het officiële gedeelte wordt het lint doorgeknipt, klinkt het olympische lied en het Arubaanse volkslied. Het COA zal in een tent de huidige uniformen laten zien die de sporters dragen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.