Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba Airport Authority (AAA) heeft de laatste bouwontwikkelingen van het project Gateway 2023 laten zien aan minister Dangui Oduber (MEP) van Toerisme. Hij kreeg een presentatie en een tour over de bouwplaats.

F14 ARU Gateway 2023 vordertGateway 2023 is voor de luchthaven een groot project, waarbij uitbreiding en innovatie centraal staan. De directeur van AAA, Joost Meijs, is trots dat de minister kwam kijken. ,,Het project bevindt zich in de eerste fase. We hopen deze fase in het derde kwartaal van 2024 af te ronden.”

De eerste fase van het project Gateway 2030 bij de luchthaven bestaat uit twee delen. Deel A is het check-in gebouw aan de Amerikaanse kant. Dit gebouw wordt uitgebreid en wordt in de toekomst de hoofd check-in terminal voor alle vertrekken. Hier hoort ook een nieuwe bagageafhandelingsruimte bij en een nieuw systeem om bagage af te handelen. Deel B is het uitbreiden van gate 8. Daar komt een remote boarding gate en extra ruimte.

De bewindsman kreeg een presentatie van het Project Management Office (PMO) dat betrokken is bij het project. Vanuit PMO waren Henny Balentin en Gerard Turk aanwezig. Gilbert Rafael, Chief Development & Technology Officer van AAA was bij de presentatie aanwezig en ook Gerko Rijkers, namens aannemer ABC Project Venture. Minister Oduber kreeg te horen dat AAA de volgende fasen van het project evalueert. Zoals nieuwe aankomstfaciliteiten.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).