Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Aruba stapt binnen drie jaar over op natuurlijk gas (LNG) en stopt met heavy fuel oil (HFO). Daarmee zal het eiland het regionaal leiderschap nemen om de eigen bevolking te voorzien van schone energie.

aruleiderDat is de uitkomst van de dienstreis van Energieminister Glenbert Croes (MEP) aan Nederland. Croes ziet voor Aruba een geweldige kans om Aruba Hydrogen Valley te gaan ontwikkelen in de zone van de raffinaderij.
De minister was in Groningen, Nederland, samen met een delegatie van staatsbedrijven WEB, Elmar en Utitlies. Een delegatie van Rafineria di Aruba (RDA) was ook mee. Hij sprak met Nederlandse staatsbedrijven en met Patrick Cnubben die in Nederland belast is met de ontwikkeling van hydrogeen. Het Arubahuis werd ook in het werkbezoek meegenomen. Croes had een gesprek met de Gevolmachtigde minister in Nederland, Ady Thijsen. Ze spraken over hoe ze Aruba Hydrogen Valley op Aruba kunnen uitvoeren en welke steun Aruba kan gebruiken van de Nederlandse regering. Croes noemt in dat verband ook Brussel (België) en denkt aan een samenwerkingsvorm met Spanje. Thysen heeft de steun van het Arubahuis op dit gebied al toegezegd.
Als Croes terug is op Aruba, gaat hij aan de slag om de bevolking voor te lichten over de voordelen van Aruba Hydrogen Valley. De minister is er trots op dat Aruba met dit project het voortouw kan nemen. Hij ziet een nieuwe slogan voor zich. De toeristen kennen Aruba als ‘One Happy Island’. ,,Ze gaan nu San Nicolas leren kennen als ‘One Happy Hydrogen Island’.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.