Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De politie van het district Oranjestad - nu nog gevestigd in de Wilhelminastraat - verhuist in april naar de Paardenbaaistraat. De intentieverklaring is gisteren ondertekend.

F17 ARU politie Ostad nwe locatie2Justitie-minister Rocco Tjon (MEP) belegde gisteren een persconferentie, samen met korpschef Ramon Arnhem en een vertegenwoordiger van politievakbond SPA. Ook eigenaar Arie van Tinderen, van het gebouw waar de politie in wordt gehuisvest, was aanwezig. Het gaat om het gebouw waar voorheen het consulaat zat.

Tijdens de persconferentie werd de intentieverklaring (LOI) ondertekend. Minister Tjon benadrukte dat de nieuwe locatie binnen zeer snelle tijd is geregeld. De eerste gesprekken om district Oranjestad te verhuizen, vonden plaats op 1 februari met hoofdcommissaris Arnhem. Twee dagen later spraken het ministerie van Justitie en SPA elkaar. Op 9 februari was het programma van eisen klaar, waarin staat waaraan de locatie moet voldoen. De eigenaar van het gebouw deed op dezelfde dag een offerte. De ministerraad keurde dinsdag de offerte goed. Woensdag 15 februari werd de LOI getekend.

Eigenaar Van Tinderen heeft het gebouw 3 jaar geleden gekocht. ,,Het is een mooie locatie en ik zag mogelijkheden. Het gebouw is van binnen gerenoveerd en modern. Dat we nu de politie als huurder mogen verwelkomen, daar zijn we trots op.”

Minister Tjon voegde daaraan toe dat het gebouw nog wel zal worden aangepast aan de eisen van het politiekorps. Er komt nieuw meubilair in en betere verlichting. Camera’s en een intercom worden geinstalleerd om de veiligheid van het korps te kunnen garanderen. Het gebouw wordt voorzien van automatische toegangscontrole. Het gebouw zal ook gaan dienen als politiebureau waar mensen tijdelijk kunnen worden opgesloten. Om dit te kunnen faciliteren, moet het gebouw worden aangepast. Vanuit de regering is een speciale voorwaarde gekomen dat de AC’s goed worden onderhouden. Dat zal de eigenaar van het gebouw regelen.

Korpschef Arnhem is blij dat het nieuwe onderkomen zo snel is geregeld. ,,De samenwerking met het ministerie van Justitie verliep uitstekend. Dit snelle resultaat is belangrijk voor het welzijn van mijn medewerkers en dat had alle prioriteit.”

De politie had een tijd terug aan de bel getrokken, mede nadat een collega was overleden aan de gevolgen van longproblemen. Het gebouw in de Wilhelminastraat zou voor gezondheidsproblemen zorgen. Dat werd overigens bestreden door minister Tjon, maar hij had wel begrip voor de wens om een andere locatie te zoeken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.