Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca kondigt een tijdelijke ‘airlift’ aan. De maatschappij gaat vier extra vluchten uitvoeren tussen Medellin en Oranjestad.

F17 ARUOP zomerverbinding MedellinPassagiers kunnen tussen 13 juni en 20 augustus wekelijks van deze extra verbinding gebruik maken.
Toerisme-minister Dangui Oduber (MEP) en Aruba Airport Authority (AAA) maakten dit gisteren bekend.
De vluchten vanuit Medellin naar Aruba zijn op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. De maatschappij vliegt al dagelijks vanuit Bogota naar Oranjestad, waarmee Avianca al 14 keer per week een verbinding met het eiland heeft. Door de Medellin-route zijn er in totaal 18 wekelijkse vluchten.
Aruba sloot 2022 af met een herstel van 98,4 procent in vergelijking met 2019. De aangekondigde extra stoelcapaciteit draagt volgens de minister positief bij aan het herstel van het toerisme. ,,Deze airlift tussen Latijns-Amerika en Aruba is een goede start van 2023. Diversificatie in het toerisme hoort bij onze strategie, dat is het doel van de regering. Avianca draagt daar met deze extra stoelen aan bij.” Oduber is AAA dankbaar voor hun inzet om met de Colombiaanse maatschappij het gesprek aan te gaan om extra vluchten in te zetten.
AAA laat weten dat er veel onderhandeld is om Avianca ervan te overtuigen dat het verhogen van de vliegfrequentie een goede zet zou zijn. ,,De latijns-amerikaanse markt blijft zich ontwikkelen. De interesse voor Aruba neemt toe. Vanuit de AAA blijven we naar mogelijkheden zoeken om de capaciteit in de regio te vergroten”, zegt Jo-Anne Meaux-Arends, Aviation Business Development Executive.
De vlucht vanuit Medellin krijgt een nieuw vluchtnummer, AV 0113 en de eerste vlucht is gepland op 13 juni. Het toestel vertrekt om 10.35 uur uit Medellin en komt om 13.20 uur in Oranjestad aan. De terugvlucht vertrekt vanuit Aruba om 14.30 uur en komt daar om 15.30 uur aan. Avianca zet voor Medellin een Airbus A320 in, met een stoelcapaciteit van 150 passagiers. Het toestel heeft business class en economy class. Avianca vliegt vanuit Bogota met een Airbus A320 waarin plaats is voor 186 stoelen.
Avianca concurreert met Wingo, die tot nu toe als enige maatschappij van en naar Medellin vloog. Wingo vliegt de komende maanden op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag, aldus AAA. Door de verbinding tussen Oranjestad en Medellin zijn andere Colombiaanse bestemmingen makkelijker te bereiken, zoals Barranquilla, Bucaramanga, Bogota, Cali, Cartagena, Cucuta, Monteria, Pereira, Riohacha en Santa Marta. Ook andere landen zijn goed te bereiken, AAA noemt Mexico, Ecuador en de Verenigde Staten.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.