Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De autoriteiten bespreken eind deze maand technische punten in verband met een mogelijke heropening van de grens met Venezuela. Dat is de uitkomst van een vergadering bij Bureau Rampenbestrijding Aruba (BRA), waar ook Justitie-minister Rocco Tjon (MEP) bij aanwezig was.

F17 ARUOP heropening grensAan de vergadering namen alle justitiële diensten deel die een belangrijke taak hebben bij de grenscontrole. De grens tussen Aruba en Venezuela is al geruime tijd gesloten, zowel de zeegrens als de luchtgrens. Het standpunt van de Arubaanse regering is dat - als de grens met Venezuela weer wordt opengesteld - dit op een verantwoorde manier en stapsgewijs moet plaatsvinden. Om die reden kwamen de diensten bijeen. Elke dienst die onder het ministerie van Justitie valt, gaf tijdens de vergadering een update van de werkzaamheden die zij moeten verrichten voordat wat hun betreft de grens open kan gaan.

De regering heeft op dit moment via het Landspakket 10 miljoen florin beschikbaar om de grenzen te kunnen openen. Dat budget is bedoeld om de werkprocessen te structureren en om materialen te kopen. Ook is er financiële ruimte om te investeren in infrastructurele projecten. De Kustwacht breidt uit met meer personeel. Daardoor kunnen de maritieme controles worden aangescherpt. Het probleem van de zogeheten ‘overstayers’ (toeristen die langer blijven dan is toegestaan) zal efficiënter worden aangepakt.

De diensten zullen maandelijks bijeenkomen bij Bureau Rampenbestrijding Aruba (BRA), om alle ontwikkelingen op dit gebied te monitoren. Uiteindelijk moet de beslissing worden genomen om de grens met Venezuela weer open te stellen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.