Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De regering wil het minimumloon vanaf januari 2023 verhogen. Arbeidminister Glenbert Croes (MEP) zei dat het om een ‘significante’ stijging zal gaan, maar noemde geen bedrag.

aruminimumloonHij was deze week in het parlement tijdens de behandeling van de inmiddels aangenomen begroting, en beantwoordde vragen van parlementariërs.
Croes is wel bezig met de verhoging. De regering heeft advies hierover ontvangen van Directie Arbeid & Onderzoek (DAO) en wacht nog op advies van de Sociaal-Economisch Raad (SER). Met beide adviezen kan Croes naar de ministerraad gaan.
De minister merkte in het parlement op dat de oppositie vaak van mening is dat de regering de kwaliteit van leven moet verbeteren. De koopkracht moet vooruitgaan. Er is een analyse gemaakt van de verhoging van het minimumloon in de afgelopen jaren. Daaruit blijkt dat tussen 2000 en 2009 het minimumloon zes keer is verhoogd door MEP-regeringen. Het ging toen in totaal om een bedrag van 431,15 florin. In de periode van 2009 tot 2016 is het minimumloon met 134,70 florin verhoogd, dat deden AVP-regeringen.
Het kabinet-Wever-Croes I en II heeft het minimumloon verhoogd met 137,75 florin in drie jaar tijd. Minister Croes vindt dat deze cijfers aantonen dat het huidige kabinet zich aan zijn woorden houdt. ,,Vanaf januari 2023 komt er weer een verhoging aan van het minimumloon. Deze verhoging zal de koopkracht verbeteren”, aldus Croes.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).