Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - ,,Aruba staat weer op financieel stevige benen. We hebben de financiele ruimte om te investeren in het land.” Dat zei minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) nadat het parlement gisteren de begroting van 2023 goedkeurde, met een overschot van 63 miljoen florin.

ARU begroting,,God heeft een groot plan voor Aruba. We moeten veel vertrouwen hebben en hard blijven werken”, jubelende Wever-Croes. De begroting van 2023 laat volgens haar ‘vooruitgang en hoop zien’.
Het parlement sloot gisteren het debat over de begroting af. De behandeling begon vorige week maandag. Het parlement nam zeven dagen de tijd om alle ministers vragen te stellen over hun eigen begrotingen. Volgens de premier werd er op hoog niveau gedebatteerd en de gestelde vragen waren kritisch. Overigens doelt ze daarmee op de fracties in het parlement die van de regeringspartijen zijn. Want de oppositie was niet aanwezig en deed niet mee aan het debat. ,,Hun werkwijze maakt duidelijk dat we de oppositie niet nodig hebben om ons werk te doen.”
De premier noemt 16 november een ‘historische dag’. ,,Het kabinet Wever-Croes kwam in 2017 aan de macht. Ons doel was om de financiële problemen op te lossen die we van de vorige regering hadden geërfd. We slaagden er al in 2018 in om dit gat te dichten. Een jaar later, in 2019, hadden we zelfs een klein begrotingsoverschot van 4 miljoen. We kondigden in het parlement aan dat we in 2020 een begrotingsoverschot voorzagen van 40 miljoen. Alles ging goed, tot de pandemie kwam. Covid richtte op Aruba veel financiële schade aan. We sloten 2020 niet met een overschot af, maar met een groot financieringstekort van 1028 miljoen florin.”
Drie jaar later presenteert de regering een begroting met een overschot van 63 miljoen florin. ,,Dit overschot is ontzettend belangrijk, omdat we nu kunnen investeren in onderwijs, zorg, veiligheid en infrastructuur”, aldus Wever-Croes.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).