Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Door een probleem met internationale e-commercehandel is bij een aantal klanten van Aruba Bank onterecht geld van hun rekening afgeschreven. Dat maakte de bank gisteren bekend.

arubankDe gedupeerde klanten hebben de toezegging gekregen dat ze binnen 24 uur hun geld teruggestort krijgen.
De redactie van deze krant heeft aan de Aruba Bank gevraagd hoeveel klanten zijn getroffen en hoeveel geld er van hun rekening is afgeschreven. Die informatie is echter niet gegeven.
Klanten die niet binnen 24 uur zien dat ze het geld op hun rekening teruggestort hebben gekregen, kunnen contact opnemen met de bank. Dat kan  telefonisch/WhatsApp op 5927777, via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De Aruba Bank laat weten dat de gedupeerde klanten een debitcard hebben. Zij zagen op hun bankrekening plotseling ‘ongeautoriseerde kosten’ staan, die van hun rekening zijn afgehaald. De bank heeft, toen ze meldingen van klanten ontving, direct de ‘aangewezen autoriteiten’ ingeschakeld. De betreffende klanten hebben producten gekocht bij e-commerce handelaren. Deze internationale handelaren zijn gecompromitteerd. De bank weet om welke handelaren het gaat en heeft deze bedrijven geblokkeerd.
Om meer problemen te voorkomen, heeft de bank de optie e-commerce tijdelijk uitgeschakeld. Aruba Bank wil eerst de situatie oplossen. Daarna zal e-commerce weer mogelijk zijn, aldus de verklaring van de bank. Alle andere debetkaarttransacties kunnen gewoon doorgaan.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.