Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een delegatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) was in de week van 3 tot 7 oktober op Aruba.

F17 ARU hygiëne op schepenZe gaven een cursus over hygiëne aan boord van schepen.
De cursus heet ‘Ship Sanitation Certification’ op de CAS- en BES-eilanden. De cursus is vereist om als land te voldoen aan de International Health Regulations (IHR). Voor schepen gelden specifieke regels. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de verantwoordelijkheid om de verspreiding van overdraagbare ziektes onder controle te houden. Daar horen de IHR bij.
Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en Saba deden aan de cursus mee. Het ging om zeven inspecteurs van de Dienst Warenkeuring en Hygiëne van DVG. Zij gaven voorheen het Derating Certificate af, dat sinds 2005 onder de IHR valt. Aruba staat, door de deelname aan de cursus, op de lijst van de WHO en mag de IHR-certificaten afgeven.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.