Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Ondanks een sterk herstel in het toerisme, heeft de bezettingsgraad van de hotels het niveau van 2019 nog niet gehaald. De hotelinkomsten zijn dit jaar tot nu toe 7 procent lager vergeleken met het recordjaar 2019.

F17 ARU hotelbezetting onder niveauAruba Hotel & Tourism Association (Ahata) maakte deze cijfers bekend. De hotels hadden vorige maand, augustus, een bezettingsgraad van 82 procent. Dat is een herstel van 95% ten opzichte van de bezettingsgraad van 2019. Dat betekent dat de hotelbezetting dit jaar lager is dan in het recordjaar van 2019. Over de eerste acht maanden van 2022 komt de hotelbezetting uit op 74 procent, dat is 14 procent lager dan in 2019.

Met de hotelinkomsten doelt Ahata op de RevPar, dat is de opbrengst per beschikbare hotelkamer. De RevPar kwam in augustus uit op 238,52 dollar. Vergeleken met augustus 2019 is dat een stijging van 15 procent. Ahata heeft echter ook gekeken naar de RevPar van januari tot en met augustus en dat bedrag komt uit op 229,31 dollar. Dat is een daling van 7 procent vergeleken met dezelfde periode in 2019.

Het gemiddelde dagtarief per bezette kamer (ADR) kwam in augustus uit op 289,64 dollar en dat is 22 procent meer dan in 2019. Over de periode van januari tot augustus gaat het in 2022 9 procent beter dan in 2019.

De timeshares die onder Ahata vallen, hebben in augustus een bezettingsgraad gemeld van 86 procent. Dat zijn Divi Aruba Phoenix, Divi Dutch Village, Divi Village Golf, La Cabana, Marriott Ocean Club, Marriott Surf Club en The Mill Resort.

Bij Ahata zijn twintig hotels aangesloten. Amsterdam Manor Beach Resort, Barceló Aruba, Boardwalk Boutique Hotel, Brickell Bay Beach Club, Bucuti & Tara Beach Resort, Courtyard by Marriott, Divi & Tamarijn All-Inclusive, Eagle Aruba Resort, Holiday Inn Resort Aruba, Hyatt Regency Aruba, Hyatt Place Aruba Airport, Manchebo Beach Resort, Marriott Aruba & Stellaris Casino, Paradera Park, Rehoboth Peaceland Boutique Hotel, Renaissance Wind Creek Aruba Resort, The Ritz-Carlton Aruba, RIU Palace Aruba, RIU Palace Antillas, Talk of the Town Hotel.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).