Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Na een afwezigheid van 2 jaar - door de pandemie - konden duizenden voornamelijk Amerikaanse toeristen zich dit weekend op Aruba dansend vermaken tijdens de 20ste editie van het jubilerende Soul Beach Music Festival (SBMF).
Grammy-winnende zangeres Mary J. Blidge sloot zaterdagavond de eerste concertavond af bij de Harbour Arena. Gisteravond stond New Edition - met de bekende zanger Bobby Brown - op het programma.

F14 ARU SoulBeach concertHet SBMF begon vrijdagavond met een comedy night, aan de waterkant van het Renaissance Convention Center. Comedians Mike Epps en Chase Anthony kregen met hun grappen het publiek - overwegend toeristen - lachend op hun hand. De dj’s zorgden tussendoor voor bewegende heupen en veel R&B en hiphop meezingers uit de jaren ‘70 en ‘80. De sfeer zat er goed in.

De twee concertavonden werden gehouden bij de Harbour Arena. Het publiek was zaterdagavond overduidelijk voor één artiest gekomen, want al tijdens de voorprogramma riepen de Soul Beach-gangers om ‘Mary J. Blidge’. Kevin Ross warmde het publiek voor haar op en dat lukte hem met onder andere ‘Looking for Love’. Mary J. Blidge betrad rond 22.00 uur het podium en trad een uurtje op.

Gisteravond was de tweede concertavond, met als afsluitende groep New Edition op het programma. De grote naam in deze groep is Bobby Brown, bekend van zijn huwelijk met wijlen Whitney Houston. Andere leden van New Edition zijn Ronnie DeVoe, Ricky Bell, Michael Bivins, Ralph Tresvant en Johnny Gill.

Het SBMF vindt traditioneel plaats in het Amerikaanse Memorial Day Weekend. Voor Aruba Tourism Authority (ATA) is het een groot evenement, dat veel toeristen naar het eiland trekt. ,,We heten alle toeristen van harte welkom met deze krachtige line-up van artiesten. Behalve goede muziek bieden we stranden, zon, cultuur en een geweldige sfeer”, aldus directeur Ronella Croes.
De executive producer van SBMF, Mark Adkins, is blij dat het evenement weer op Aruba mogelijk is. ,,We hebben duizenden trouwe Soul Beach-bezoekers en artiesten. Blidge heeft al eerder op het evenement opgetreden.” Naast de concerten en de comedy night vonden er diverse after-parties en DJ-events plaats bij kleinere horeca.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).