Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De eerste testfase van de nieuwe Recip-plant is succesvol verlopen. Dat maakt het Water- en Energiebedrijf (WEB) bekend. De tweede testfase is gisteren begonnen en duurt tot en met 22 mei.

F14ARU Recip plantage doorstaat testWEB is bezig om de nieuwe Recip-plant operationeel te krijgen. De nieuwe apparatuur gaat de oude units vervangen. De nieuwe plant heeft een grotere capaciteit van 102 MW. Bovendien is er minder CO2-uitstoot. Ook de Heavy Fuel Oil (HFO) zal met 20-25 procent verminderen als de nieuwe plant eenmaal in werking is. Voor het zover is, voert WEB testen uit om te zien of alle apparatuur naar behoren werkt.

Tussen 9 en 15 mei vonden de eerste testen plaats. WEB laat weten dat alles werkt volgens plan. Er is geen sprake geweest van uitval. Medewerkers hebben verschillende testen uitgevoerd op diesel, met alle motoren en met het alternatieve systeem.

De volgende testfase is gisteren begonnen en duurt tot en met 22 mei. Het systeem van HFO wordt getest. WEB voert de testen zorgvuldig uit en coördineert de werkzaamheden zodanig dat de kans op het uitvallen van elektriciteit zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Als ook deze tweede testfase slaagt, volgt er nog een derde testfase. Dat is de Trial & Performance Test Run. Dit houdt in dat de nieuwe plant gedurende acht dagen volledig operationeel zal zijn. Tijdens die testdagen moeten alle meters werken zoals het hoort. Deze testen worden eind mei uitgevoerd. Als ook dit slaagt, kan de nieuwe Recip-plant officieel operationeel worden.

WEB vraagt de bevolking op voorhand om begrip bij stroomuitval. Het advies is om sociale media te volgen, omdat WEB daar updates zal plaatsen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.